eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Kevesen kötnek cascót Magyarországon

A casco nélkül autózók fele a magas díjakra, harmaduk pedig az autó korára hivatkozva nem köt casco biztosítást járművére - közölte a Kötelező.hu internetes szakportál, a több mint 20 ezer aktív internet-felhasználó körében elvégzett felmérésének eredményét

A MABISZ adatai szerint a múlt év végén 4 millió 76 ezer autós rendelkezett kötelező gépjármű felelősségbiztosítással (kgfb), míg cascót csak az ötödük, 799 ezer kötött. A felmérésben szereplő aktív internethasználók körében 30 százalékos volt a cascóval rendelkezők aránya.

A casco biztosítást elutasítók gyakran hivatkoztak még a biztosító fizetési hajlandóságára - pontosabban annak hiányára - illetve az egyéb okok között a magas önrészt, illetve azt említették, hogy saját hibájukból úgysem okoznak kárt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a casco díjak az utóbbi 3 évben 40 százalékkal estek. Az ilyen biztosítással rendelkezők 34 százaléka viszont nem ellenőrizte azt, hogy tudná-e újra kötni a cascóját, jelentősen alacsonyabb díjjal.

Miután a biztosító a casco alapján a kocsi piaci árát téríti, az időben előre haladva egyre csökken ez az összeg. Ezért a biztosítók is piacra léptek az autó életkorához igazodó olcsó biztosítással, de ezt jelenleg csak a saját kgfb szerződéseik mellé kínálják. A megkérdezettek mindössze 28 százaléka választaná az extra szolgáltatást nyújtó, de drága terméket.

A felmérés megrendelőjét, a kotelezo.hu internetes szakportált a független biztosításközvetítő társaság, a Famillio Kft. működteti. A cég a Generali vállalatcsoport tagja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×