eur:
401.18
usd:
367.42
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Az FHB az év tőzsdei hitelpapír kibocsátója

A Budapesti Értéktőzsde 2010-ben is kiosztotta a legsikeresebb tőkepiaci szereplőknek járó "Tőzsdei Legek " díjakat, amelyeket kedden adtak át Budapesten.

A BÉT közleménye szerint hat kategóriában a tőzsdei statisztikai adatok alapján alakultak ki az eredmények, további négy kategóriában pedig független szakmai zsűri véleménye alapján született döntés a díjazottakról.

Az év tőzsdei bevezetése díjjal jutalmazták a CIG Pannónia Életbiztosítót, amelynek novemberi tőzsdére lépése az elmúlt évtized legnagyobb tőzsdei elsődleges részvénykibocsátása volt Magyarországon.

Az év csapata díjat az idén az Equilor Befektetési Zrt. nyerte, a vállalat nevéhez fűződik az RFV kötvények lakossági és intézményi kötvénykibocsátása és a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeinek forgalmazása.

A tőzsde média díját 2010-ben a RadioCafe "Milliók Reggelire" csapata kapta, amely az indoklás szerint közel egy évtizede nyújt informatív, naprakész, egyben érdekes és fogyasztható műsort kiváló szakmai tudással rendelkező műsorvezető-szerkesztő kollégákkal az év több mint 250 napján.

Az év tőzsdei hitelpapír kibocsátójának járó díjat az FHB Jelzálogbanknak ítélték oda.

A forgalmi adatok alapján az év tőzsdei kereskedő cége az azonnali és a származékos piacon is az Erste Befektetési Zrt. lett, az árupiacon pedig az IKR-Bróker Tőzsdeügynöki Kft. kapta ezt a címet.

A legnagyobb forgalmat elérő kibocsátó 2010-ben az OTP Bank, az év legnagyobb részvény-áremelkedését elérő társaság pedig az RFV Nyrt. volt.

Az év legdinamikusabban fejlődő adatszolgáltatója díjat a Portfolio-Teletrader Kft. kapta.

Címlapról ajánljuk
Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×