eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Enyhítette veszteségét a gyengélkedő forint - délelőtti árfolyamok!

Részben regionális, részben hazai hatásra korrigálta a hét eleje óta elszenvedett veszteségét a forint szerdán. Az eurót délelőtt háromnegyed tízkor 281,75 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a kedd délután fél ötkor jegyzett 284,30 forintos árfolyammal.

A forint már kedden estére korrigálta veszteségét, összhangban a dollárral szemben erősödő euró árfolyammal, és az éjszaka folyamán, szerdára virradóra már 282 forint környékén jegyezték az eurót, a hétfő estivel közel megegyező szinten.

A forint pozitív korrekcióját részben annak a kedden késő este közzétett hírnek tulajdonítják a piacon, hogy mind az IMF, mind pedig a magyar kormány ígéretet tett a gazdaságpolitikai tárgyalások folytatására, a kapcsolatok ápolására a jelenlegi tárgyalási forduló lezárását követően is, ami azonban nem jelenti új hitelkeret megnyitását.

Ugyanakkor szerdán reggel a forint térségbeli deviza társai is előző napi veszteségeik korrekciója felé haladtak.

A befektetők "kockázatétvágyát" szerdán a S&P ír szuverén kockázati besorolásra adott visszaminősítése gyengítette. Az euró svájci frankkal, mint befektetési menedékkel szembeni gyengülését ennek tulajdonították a piacon.

Az eurót már kedden délután negyed ötkor új árfolyam mélyponton, 1,3049 svájci frankon jegyezték. Az euró eddigi leggyengébb árfolyamát a frankkal szemben az idén július elsején állította be 1,3073 frankon. Szerdán reggel viszont az árfolyam 1,2987-es jegyzésen újabb rekord mélypontot ért el.

A dollárt szerdán délelőtt 222,73 forinton jegyezték 1,2657 dolláros euró árfolyam mellett. Kedden délután a dollár jegyzése 223,89 forinton, az euró jegyzése 1,2693 dolláron állt.

A svájci frankot szerdán délelőtt 216,25 forinton jegyezték a kedd délutáni 217,23 forint után. Szerdán reggel a svájci frank új euróárfolyam-rekordjával egy időben 218,73 forintos svájci frank jegyzésre is volt példa.

Száz japán jen 263,55 forintot ért a kedd délutáni 267,58 forint után.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×