eur:
389.54
usd:
364.46
bux:
68219.23
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bogsch Erik: A gyógyszeripar növekedése fontos a gazdaság beindításához

Hosszú idő után tudta újra növelni az árbevételét Magyarországon a Richter. Bogsch Erik, a társaság vezérigazgatója elmondta: örvendetesnek tartja, hogy a kormány által meghirdetett Új Széchenyi-terv a gyógyszeripart kiemelten kívánja kezelni.

A piaci várakozásokat meghaladó második negyedévet zárt a Richter Gedeon Nyrt. A gyógyszeripari cég adózott eredménye 38,2 milliárd forint volt, csaknem 40 százalékkal magasabb a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A Richter vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: a jó első félév a forint gyengülésének köszönhető és annak, hogy az új termékek forgalomba hozatala sikeres volt. Ami az év hátralevő részét illeti, Bogsch Erik hangsúlyozta: nulla és öt százalék közötti növekedést várnak.

A vezérigazgató kiemelte: a korábbi 250 alatti forintárfolyam komoly gondokat okozott a magyar gazdaságnak, de a jelenlegi 280 forint körüli árfolyam már reálisnak nevezhető.

Bogsch Erik bízik abban, hogy az új kormány a meglévő törvényeket betartatja, az etikátlan viselkedésnek gátat szab és szükség esetén új intézkedéseket hoz, hogy a piac tisztuljon.

Örvendetesnek tartja, hogy a kormány által meghirdetett Új Széchenyi-terv a gyógyszeripart kiemelten kezeli, mert mint mondta, a gyógyszeripar növekedése nagyon fontos a gazdaság beindításához.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 15:53
×
×
×
×