eur:
388.72
usd:
361.79
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Kiegyensúlyozottak a Richter első negyedéves eredményei

A Richter az első negyedévben 63 és fél milliárd forintos bevételt ért el, ami 3,4 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A társaság vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: az adózott eredmény csökkenése a forint árfolyamának jelentősen erősödésével magyarázható. Bogsch Erik az év egészében stagnáló árbevételre számít, a bizonytalan világgazdasági helyzet miatt.

Stabil teljesítményt ért el a Richter az első negyedévben a 63 és fél milliárdos árbevételével - közölte Bogsch Erik.  A Richter vezérigazgatója szerint figyelemre méltó, hogy a Független Államok közösségében, de különösen Oroszországban és Ukrajnában a tavalyi alacsony bázishoz képest jelentős volt az árbevételnövekedés.

Ha nem lesz komolyabb változás, akkor idén kisebb árbevétel-növekedéssel számolunk - jelentette ki a cégvezető. Hozzátette: Míg tavaly az Egyesült Államokban kiugróan jó évet zárt a cég, ebben az évben ott 25 százalékos csökkenésre számítanak. Magyarországon stagnálást várnak 2010-ben, de minimális növekedés elképzelhető.

A Richter adózott eredménye 46 százalékos csökkenést mutat. Bogsch Erik azt mondta: az üzemi eredményük kiegyensúlyozott, de idén hiányzik a tavalyi egyszeri bevételük, és ez, illetve a forint árfolyamváltozása okozza visszaesést.

Változatlanul úgy gondolja a vezérigazgató, hogy a forint reális euró-árfolyama 280 körül mozog. Meggyőződése, hogy hazánk nincs túl a válságon, és azzal is számolnak, hogy minden országban lesznek megszorítások, ami kihat a gyógyszeriparra.

Szerencsére ez az iparág nem annyira konjunktúra függő, mint más területek, de az élesedő versenyben a Richternek is mindent meg kell tennie, hogy a hatékonyságát. növeljék - szögezte le a vezérigazgató.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×