eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pénisznövelés, mellkorrekció - GVH-büntetés a megtévesztő hirdetésekért

Három vállalkozásra összesen 8 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal, mert azok az általuk forgalmazott termékeknek a fogyasztókat megtévesztő módon gyógyhatást tulajdonítottak. A bírság kiszabása mellett a versenyhatóság helyreigazításra is kötelezte a vállalkozásokat.

Potenciazavarok kezelésére, mellkorrekcióra, pénisznövelésre, súlycsökkentésre, a dohányzásról való leszoktatásra, illetve szexuális serkentőszerként is ajánlotta készítményeit a három megbüntetett vállalkozás, a Gold Island 2002 Bt., a PG 2000 Kft. és a Nature Force Kft. - mondta az InfoRádiónak a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője.

Mihálovits András hozzátette: a cégek majdnem húszféle terméket forgalmaznak, amelyeket saját honlapjaikon, különféle internetes oldalakon és nagy példányszámban megjelenő nyomtatott sajtótermékekben megjelenő hirdetéseikben hirdették.

Az eljárás során a versenyhatóság azt vizsgálta, hogy a hirdetésekben megfogalmazott állítások megtévesztő módon utalnak-e gyógyhatásra, illetve kedvező élettani hatásra. Mivel a termékek forgalomba hozatalát sem az Országos Gyógyszerészeti Intézet vagy az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet nem engedélyezte, a készítményeknek nem lehet ilyen hatást tulajdonítani - közölte a szóvivő.

Az ügy vizsgálata során a GVH azt is megállapította, hogy tavaly az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat egyenesen megtiltotta ezeknek a szereknek a forgalmazását. Emellett súlyosbító körülmény volt az is, hogy a vállalkozások a termékeket intenzíven hirdették, ráadásul hirdetések sérülékeny fogyasztói kört céloztak- jegyezte meg Mihálovits András.

A GVH a Gold Island 2002 Bt.-t 5 millió, a PG 2000 Kft.-t és a Nature Force Kft.-t pedig 1,5-1,5 millió forint bírsággal sújtotta. A bírság kiszabása mellett a versenyhatóság helyreigazításra is kötelezte a vállalkozásokat azokon a felületeken, ahol a megtévesztő hirdetéseiket közzétették.

Hanganyag: Kaputa Júlia

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×