eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Jövőre újabb IMF-hitelre lehet szükségünk, a piac is nyugodtabb lenne

Az IMF hitelkeret meghosszabbításának szükségességét hangsúlyozta Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, az MDF EP-listavezetője a Nemzetközi Valutaalap képviselőinek Washingtonban. A portfolio.hu elemzője szerint is el kell gondolkodni a hitelkeret meghosszabbításán. Madár István az InfoRádiónak elmondta, ez nem ronthatja Magyarország jelenlegi pozícióját.

Ha a költségvetés a tervezett pályát futja be, akkor várhatóan 2010 végéig lesz elegendő a Nemzetközi Valutaalap hitelkerete, akkor is, ha az állam továbbra sem tudja magát finanszírozni az állampapírpiacról - mondta az InfoRádiónak a portfolio.hu elemzője.

Madár István hozzátette: ha a magyar gazdaság 2010 vége után sem lesz képes magát finanszírozni, akkor a piac is egy új hitelmegállapodást várna az IMF-fel. A szakértő úgy véli: érdemes lenne már a Bajnai-kormánynak elkezdenie a tárgyalásokat a Valutaalappal.

A portfolio.hu elemzője szerint legkésőbb jövő év tavaszára megállapodáshoz közeli állapotba kel jutni az IMF-fel az új hitelkeretről, mert ez a piacok számára inkább megnyugtató, mint riasztó lenne.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Még forróbbak lehetnek a nyarak, mint azt várták

Még forróbbak lehetnek a nyarak, mint azt várták

Friss kutatások rávilágítanak arra, hogy a nyári hőhullámok Európában várhatóan jóval intenzívebbek lesznek, mint azt korábban előre látták. A kutatók szerint ennek oka a légszennyezettség csökkenése, ami paradox módon súlyosbodó nyári felmelegedést eredményez Nyugat-Európában. Ez aggodalomra ad okot, mivel sokan ezekre a modellekre hagyatkoznak a jövőbeli tervezés során  - közölte a brg.com. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×