eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A bankok örülnek a mentőcsomagnak

Több magyarországi érdekeltséggel rendelkező bank is üdvözölte a megállapodást, amely alapján a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió és a Világbank összesen 25,1 milliárd dolláros hitelkerettel segíti Magyarországot.

A bankok, amellett, hogy hitet tesznek magyarországi jelenlétük folytatása és fejlesztése mellett, hangsúlyozták, hogy készek leánybankjaik, illetve azok ügyfeleinek finanszírozására forintban és devizában.

Ez annál is inkább fontos, hiszen az egy éven belüli devizatartozások jelentős része a külföldi érdekeltségű magyarországi bankoknál van.

A Citigroup, a Unicredit, az Erste csoport és a Raiffeisen International közleményeinek mindegyike valamilyen formában utal arra, hogy a megállapodással orvosolandó probléma lényege az országgal szembeni bizalom megingása volt, s utalnak arra, hogy ez nem vág egybe az ország és a régió valós helyzetével. Kiemelik az államháztartás hiány csökkenését és.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×