eur:
389.8
usd:
363.76
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az OTP "fizet" a magyar gazdaság helyzetéért?

Fél háromra már 10 százalékos mínuszba esett az OTP részvények árfolyama, ami azt jelenti, hogy a korábbi 2805 forintos lokális mélypont elesett, és a kereskedés jelenleg szünetel. A forgalom magas, 11 milliárd forintos. A régiós bankok ugyanakkor vastag pluszban állnak. Az OTP az elmúlt napok pozitív nemzetközi befektetői hangulatából nem tudta kivenni részét, mely a gyenge hazai makrokörnyezet fényében talán nem is olyan meglepő.

Kedden kora délután ezelőtt az árfolyama egészen 2640 forintig esett, mely 10 százalékos zuhanásnak felel meg és szünetet jelent a kereskedésben. A forgalom magas, 11 milliárd forint feletti.

Az OTP az elmúlt napok pozitív nemzetközi befektetői hangulatából nem tudta kivenni részét, mely a gyenge hazai makrokörnyezet fényében talán nem is olyan meglepő. Az állampapírpiacon a kereskedés bár már nem teljesen halott, továbbra sem nevezhető normálisnak, a külföldi hírcsatornák a következő Izlandként emlegetik Magyarországot, a forint árfolyama kedden újabb jelentős gyengülést szenvedett el az euróval szemben.

Ezek a helyi specifikumok azt eredményezték, hogy miközben a régió szárnyalt hétfőn és kedden, a hazai piac még emelkedésre sem volt képes. A helyi piacra nehezedő gondok elsősorban az OTP részvények árflyamban tükröződnek, mely az elmúlt napokban több drasztikus célárcsökkentést is el kellett, hogy szenvedjen.

A régiós szektortársak közül a Raiffeisen 5, az Erste 2,7 százalékos emelkedést mutat, míg a lengyel Pekao 7, a PKO 3,2 százalékkal kerültek feljebb. Az OTP hozzájuk képest alulteljesít, a percekkel ezelőtti bekanyarodás újabb mélységek felé annak lehetett köszönhető, hogy az európai börzék is hirtelen csökkenést mutattak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×