eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Történelmi mélypontok a világ tőzsdéin

Tokióban történelmének második legnagyobb esésével zárt a tőzsde; a Nikkei a kereskedés végére csaknem 11,5 százalékot vesztett értékéből.

Gyengültek az amerikai gazdaságtól és az exportlehetőségektől erősen függő ázsiai országok tőzsdéi is; Szingapúrban 6,4, Bangkokban 3,8 százalékos volt a visszaesés a zárás előtt néhány órával, de a térség többi börzéjén is 3-5 százalékos mínuszban vannak az indexek.

A délkelet-ázsiai kereskedők a Wall Street-i jegyzésárak csütörtöki jelentős csökkenése után globális recessziótól tartanak. A New York-i Dow Jones index 733 pontot zuhant, ez 7,9 százalékos gyengülés, aminél nagyobb 1987 óta nem volt. A technológiai papírokkal telített Nasdaq index 8,5 százalékot veszített értékéből, ami ötéves mélypontot jelent.

Növelte a veszteségeket, hogy a múlt hónapban a vártnál nagyobb mértékben, 3 év óta a legnagyobb ütemben csökkentek a kiskereskedelmi eladások az Egyesült Államokban, valamint az, hogy több mint 4 dollárral esett a kőolaj ára.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×