eur:
389.23
usd:
361.32
bux:
68448.14
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az OTP cáfolja, hogy eladta volna az OTP Garancia Biztosítót

A portfolio.hu értesülése szerint magas áron, egymilliárd euróért (254 milliárd forintért) elkelt az OTP Garancia Biztosító. Az OTP péntek délután a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján kiadott közleményben cáfolta az értesülést.

"Brókerkörökben terjedő információk szerint egymilliárd eurós vételáron elkelt az OTP Garancia Biztosító, ennek lehet betudni, hogy a rendkívül kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére a részvények alig estek a tegnapi kereskedésben, a mai napot pedig emelkedéssel tudták kezdeni" - olvasható a pénzügyi portélon.

Az egymilliárd eurós vételár az OTP számára igen kedvező lenne - áll a portfolio.hu.

"A Garancia eladása egy ideje napirenden van, a legutóbb Csányi Sándor elnök-vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy a százszázalékos pakett megvásárlásáért kezdetben tíz nemzetközi társaság volt versenyben, melyből mindössze négy aspiráns jutott tovább a végső körbe. Ez a nyilatkozat immár több mint egy hónapja kelt, így a megállapodás híre akár reális is lehet" - olvasható a cikkben.

A portfolio.hu emlékeztet arra, hogy a Garancia eladása kapcsán korábban is kapott már szárnyra olyan pletyka, mely később hamisnak bizonyult.

Az OTP részvények forgalma tegnap sem volt kiemelkedő, ma pedig még az átlagosnál is kisebb. Amennyiben a pletykát a piac valóban komolyan venné, úgy a papírokat vélhetően a jelenleginél komolyabb érdeklődés övezné - teszik hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×