eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Magántőkéből épülne autópálya Szlovákiában

Az uniós alapokból várható forrásokkal együtt sincs elég állami pénz a szlovákiai autópályák megépítésére, ezért Robert Fico kormánya azt tervezi, hogy magántőkéből építik meg a D1-es autópálya Zsolna (Zilina) és Kassa (Kosice) közti szakaszának hiányzó részeit.

A szlovák kormány szerdán szentesítette az elképzelést, mely szerint a Pozsonyból Zsolna felé vezető D1-es autópálya Kassa irányába folytatódó nyomvonalának mintegy száz kilométeren hiányzó szakaszai megépítésébe a magántőkét is bevonják.

A 120 milliárd koronás beruházás a kormány szerint gyorsított ütemben 2010-ig megépíthető. Hasonló kombinált finanszírozással további félszáz kilométernyi pályaszakasz épülne, elsősorban Nyitra (Nitra) és Garamszentbenedek (Hronsky Benadik) között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×