eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Wallis: kiemelkedő év után köszön le a vezérigazgató

Kiemelkedően eredményes év után megválik a Wallis Zrt. vezérigazgatói posztjától Gansperger Gyula, helyét 2007. szeptember 1-jétől Müllner Zsolt veszi át. Gansperger Gyula az InfoRádióban elmondta: sikeres cégcsoportot ad át utódjának, akinek a munkáját igazgatósági tagként segíti majd, és elképzelhető, hogy a vagyonkezelési területen további feladatot vállal.

Kimagasló eredmény ért el a Wallis-csoport 2006-ban. A cégcsoport minden eleme nagyon nyereséges volt: az ingatlancsoport több mint 4 milliárd forintos, a Wallis Zrt. és a közvetlen hatáskörében működő cégek majdnem 2 milliárd forintos, a Graboplast Rt. pedig több mint egymilliárd forintos profitot realizált - közölte Gansperger Gyula.

"Nagyon jó üzleti évet zártunk" - jelentette ki a vezérigazgató.

A tervekről Gansperger Gyula elmondta, hogy további növekedést és jelentős profitot várnak a meglévő cégektől 2007-ben is.

Az új területeken, az információtechnológiában és a környezetvédelemben, is profitnövekedést vár a cégvezetés.

Itt akvizíciókat is tervezünk - fűzte hozzá a vezérigazgató. Hozzátette: az esetleges külföldi terjeszkedésről még nem született döntés, ez a következő egy év feladata lesz.

Gansperger Gyula közölte: egyelőre nem gondolkoznak a cég tőzsdei bevezetésén, mert - mint fogalmazott - nem kívánják a profitot megosztani a tőzsdei befektetőkkel.

A vezérigazgató, aki négy éve dolgozik a Wallis Zrt.-nél, posztját pedig 2006 januárja óta tölti be, elmondta, hogy a tulajdonossal közösen úgy döntöttek, augusztus 31-én leköszön posztjáról. Helyét Müllner Zsolt veszi át.

Gansperger Gyula közölte azt is, hogy továbbra is igazgatósági tag marad. Elképzelése szerint elsősorban vagyonkezeléssel kapcsolatos munkát szeretne végezni a csoporton belüli új területeken.

Egyelőre még folyik a belső egyeztetés ezzel kapcsolatban - tette hozzá a vezérigazgató.

Arra a kérdésre, hogy miért köszön le a posztjáról, azt mondta: a Wallis Zrt.-ben, a leányvállalatok nagy önállósága miatt, most elsősorban tranzakció-centrikus és stratégiai vagyonkezelési munkát kell folytatni, nem az eddigi időszakot jellemző "napi rendrakást, napi átalakítást".

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×