eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mennyire reális az orosz érdeklődés az MTelekom iránt?

Herczenik Ákos, a Raiffeisen elemzője szerint jó ideje keringenek meg nem erősített piaci híresztelések arról, hogy egy orosz cég felvásárolja a Magyar Telekomot. Az elemző szerint ugyanakkor több tényező miatt sincs az üzletnek realitása, és a Deutsche Telekom részéről sem lenne logikus eladni a stratégiailag fontossá váló cégben realitását.

Létezhet orosz érdeklődés a Magyar Telekom iránt - mondta Herczenik Ákos, a Raiffeisen elemzője. Kifejtette: egyre gyakrabban hallani, hogy az orosz Systema-csoport egyik leányvállalatát, az MTS-t ajánlaná fel a Magyar Telekomban lévő 59,2 százalékos Deutsche Telekom-részesedésért.

Az elemző szerint azonban nincs realitása a híreknek, ha figyelembe vesszük, hogy az MTS piaci kapitalizációja 16,7 milliárd eurónyi, míg a Magyar Telekomé 4,1 milliárd.

Az esetleges üzlet ellenállásba ütközhet a magyar kormányzat részéről is, mivel az állami szerződések révén a cég nemzetbiztonsági érdekek miatt fontos információk birtokában van - emelte ki Herczenik Ákos.

A Magyar Telekom eladása nem lenne logikus a Deutsche Telekom részéről sem - vélekedett a Raiffeisen elemzője. Herczenik Ákos hangsúlyozta: a Magyar Telekom a régióban várhatóan vezető szerepet fog betölteni az új digitális adatszolgáltatás területén, ami stratégiailag is fontos lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×