eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A befektetések még a bankok munkatársainak is problémát okoznak

Nem elég felkészültek a magyarországi bankok telefonos ügyfélközpontjai - derült ki a pénzcentrum.hu felméréséből. Az internetes lap szerkesztője, Fazekas Adrienn elmondta: a diszpécserek leginkább a folyószámlával és a hitelezéssel kapcsolatos kérdésekre tudtak válaszolni, míg a megtakarítás témakörében kevésbé álltak a helyzet magaslatán.

Ha egy ügyfél nem akar bemenni a bankjába, vagy nem találja meg az általa keresett információkat az interneten, akkor felhívja a pénzintézete telefonos ügyfélközpontját. A penzcentrum.hu azt vizsgálta, hogy a call centerek megfelelő tájékoztatást adnak-e az érintetteknek.

A diszpécsereket három témakörben tesztelték: a hitelekről, a folyószámlákról és a befektetésekről tettek fel kérdéseket, a válaszokat pedig 1-től 5-ig értékelték az alapján, hogy a központ munkatársa mennyire volt felkészült és talpraesett.

Természetesen az eredmény szubjektív, hiszen a kérdezők azt nem tudták befolyásolni, hogy a központban egy frissen felvett munkatársat, vagy egy évek óta ott dolgozó régi motorost kapnak-e - mondta Fazekas Adrienn.

Az eredmény azonban nem volt túl bíztató. A kicsi és a nagy bankok között is találtak ugyanis olyat, ahol nem voltak maradéktalanul megelégedve a tájékoztatással.

Míg a folyószámlákkal, azon belül is a csoportos beszedési megbízásokkal kapcsolatos kérdésekre mindenhol válaszolni tudtak a munkatársak, a befektetésekkel kapcsolatban már nem voltak ilyen felkészültek. Ezért sokszor átirányították a hívót egy kollégájukhoz. Szerencsére olyan sehol nem fordult elő, hogy a kérdést senki sem tudta volna megválaszolni.

Fazekas Adrienn úgy látja: képzéssel még szinten minden bank jobbítani tudná a telefonos ügyfélközpontja színvonalát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×