eur:
385.51
usd:
354.6
bux:
68339.92
2024. május 21. kedd Konstantin

Megduplázódott a piaci tranzakciók értéke

2004 óta háromszorosára nőttek a vállalategyesülések és felvásárlások a régióban - derül ki a Pricewaterhouse Coopers felméréséből. Magyarországon a kétszeresére, mintegy 9,8 milliárd dollárra nőtt a megvalósított és nyilvánosságra hozott tranzakciók értéke. Margaret Dezse, a Pricewaterhouse Coopers Tanácsadási Üzletágának partnere közölte: a befektetők számára a termelőipar a legkedveltebb terület.

A háromszorosára nőttek a vállalategyesülések és felvásárlások a régióban 2004 óta - derül ki a Pricewaterhouse Coopers felméréséből.

Margaret Dezse, a Pricewaterhouse Coopers Tanácsadási Üzletágának partnere az InfoRádióban kifejtette: tavaly 163 milliárd dollár értékű piaci tranzakció zajlott le a régióban. Ennek több mint fele Oroszországban valósult meg, de kedvelt Magyarország, Lengyelország és Csehország, valamint Ukrajna és Szerbia is - tette hozzá Margaret Dezse.

Magyarországon tavaly a megelőző évinek kétszeresére, mintegy 9,8 milliárd dollárra nőtt a megvalósított és nyilvánosságra hozott vállalategyesülési és felvásárlási tranzakciók értéke, miközben számuk mintegy 27 százalékkal csökkent - áll a felmérésben.

A külföldi befektetők összesen 5 milliárd dollárt fektettek be a magyar vállalatokba 90 tranzakció során. A 100 millió dollár feletti mega-tranzakciók száma a korábbi évekhez képest megugrott: tavaly összesen 14-et zártak le, 7 milliárd dollár összértékben.

A legtöbb befektető az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Franciaországból és Németországból érkezik a régióba - közölte Margaret Dezse.

A Pricewaterhouse Coopers Tanácsadási Üzletágának partnere kiemelte: a befektetők számára a termelőipar a legkedveltebb terület, valamint a pénzügyi és a telekommunikációs szektorban is nagy az aktivitás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 04:30
2024. május 20. 07:45
×
×
×
×