eur:
390.62
usd:
365.06
bux:
68262.27
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Útdíj a kamionoknak

Az MSZP és a Fidesz egyetértett abban, hogy csökkenteni kell a Magyarországon áthaladó kamionok okozta károkat. A gazdasági és közlekedési minisztérium a közutakon is matricát vezetne be, az útdíjat a Levegő Munkacsoport, az MSZP környezetvédelmi munkacsoportja és a Fidesz zöld tagozata is támogatja.

A sztrádákról az autóutakra és az országos főutakra is kiterjesztené az útdíjat jövő év április elsejétől a 12 tonna feletti teher-gépjárműveknél a kormány - mondta Bozzay Erika, a Gazdaság és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője egy tanácskozáson Budapesten.

Hozzátette: az alacsonyabb kategóriájú teherautóknál, 3,5 tonnától 2008. januártól kellene útdíjat fizetni a főutakon és autóutakon. A rendszer, kezdetben matricás formában működhet majd, azaz átalánydíjat kellene fizetni.

A főosztályvezető jelezte, hogy a kormány jövő év végéig megvizsgálja a díjfizetés használatarányos, elektronikus formájának bevezethetőségét, amely legkorábban ugyancsak 2008-tól lehet esedékes.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport vezetője elmondta: Románia és Bulgária január 1-jei európai uniós csatlakozásával várhatóan jelentősen emelkedik az országon áthaladó kamionok száma.

A környezetvédő szervezet elnöke hangsúlyozta: a kamionok egyelőre nem fizetik meg az általuk okozott károkat, amelyek a környezetben és az utakban keletkezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Már nagyon érett az a korrekció, amit áprilisban láttunk a részvénypiacokon, de ez még nem jelenti az elmúlt évek bikapiacának egyértelmű végét – vélekednek e havi portfólió-ajánlóikban a magyar befektetési szakemberek. Az, hogy milyen kamatpolitikát folytat a Fed, az egész világra hatással lesz, és az EKB kamatvágási elképzeléseit is erősen átszabhatja. A hazai portfóliómenedzserek most jó beszállási pontot látnak a kötvénypiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×