INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

Járai: ez nem a vég, lesz rosszabb

Infostart

A kormány jelenlegi konvergencia programja nem vezet el minket az euróhoz - mondta a Magyar Nemzetei Bank elnöke az intézmény Infláció Növekedés Egyensúly című konferenciáján.

Rövid- és középtávú terveikben a vállalatvezetők ne számoljanak az euróval - jelentette ki Járai Zsigmond a konferencián.

A Nemzeti Bank elnöke szerint az állam rátelepedett a magyar gazdaságra, és kezdi csökkenteni a vállalatok versenyképességét. Ennek jelei, hogy csökken a gazdasági növekedés üteme, növekszenek az adók, és nő az állami újraelosztás mértéke is.

A rossz irányba tett lépések Járai Zsigmond szerint tovább fogják növelni a gazdaság gondjait. Hozzátette: a kormánynak a jelek szerint nincs hosszú távú elképzelése a reformokról.

"Ez még nem a vég, lesz ez még rosszabb is" - mondta a Nemzeti Bank elnöke.

Az elemző szerint 2008-ban 23 százalékos gázáremelés lesz

A jövő évi megközelítőleg három százalékpontos megugrás után 2008-ban az infláció vissza fog térni nagyjából az idei szintre - mondta a Magyar Nemzeti Bank egyik elemzője.

Kovács Mihály András 2008-ra lényegesen alacsonyabb maginflációt vár, mint amennyi a valóságos fogyasztói árindex lesz. A kettő közötti különbséget az adja, hogy az MNB 2008-ban egy 23 százalékos gázáremelést feltételez.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018