eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk

Az Audi bízik a győri gyárban és nem hisz az összeesküvés-elméletekben

Nem került hibás motorral Audi a vásárlókhoz - mondta az InfoRádiónak a német autógyártó szóvivője, Joachim Cordshagen. Egy szlovák gazdasági lap azt írta, hogy hibás motorokat kapott a győri Audi-gyárból a Pozsonyi Volskwagen gyár, ahol többek között Audikat és Volkswagen terepjárókat is összeszerelnek.

Mennyire rossz a helyzet?

Annyit mondhatok, hogy nincs nagy gond. A pozsonyi Volkswagen gyárban a következő két napban kicserélik a motorokat. Az Audi Q7 nevű modelljének V8 FSI motorjairól van szó. A főtengelyt érintő összeszerelési hiba történt. Összesen kétezer Audi q7-esnek kell kicserélni a motorját. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy egyetlen vásárlóhoz sem került ki hibás autó és az új kocsijukra várók is késlekedés nélkül megkapják járművüket.

Meg tudja erősíteni, hogy Volkswagen modellekről is szó van?

Csak az Audit tudom megerősíteni, a többiről a Volkswagennél kell érdeklődni.

Milyen anyagi kár érte önöket?

Erről nem beszélhetek. Nincs szó komoly összegről. Ami fontos, az az, hogy a vásárlók időben megkapják a kocsijukat.

És továbbra is bizalommal tekintenek a győri gyárra?

Abszolút mértékben! Mint mondtam, hiba történt valahol az összeszerelési folyamatban, de láthatja, hogy milyen sok autó és motor kerül ki a gyárból. Ez egy nagyon jó minőséget produkáló gyár, és nem gondoljuk úgy, hogy ez az eset kárt okoz.

Az összeesküvés elméletek gyártói szerint akár így is üzenhettek a magyar kormánynak, amellyel az adóteherről tárgyaltak...

Szerintem jól haladnak a tárgyalások, és meglátjuk, mi történik a következő pár napban.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×