eur:
393.92
usd:
369.66
bux:
65915
2024. április 23. kedd Béla

Széles: nem a reform a lényeg

Széles Gábor, a Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint a regionális fejlesztési tanácsokban helyet kell, hogy kapjanak az illető térségek vállalkozói is, hiszen elsősorban ők tudják, hogy milyen fejlesztési irányokra volna szükség.

A kormányzatnak van egy elképzelése arra vonatkozólag, hogy a beruházások milyen kapcsolatban lesznek az ország gazdasági teljesítményének növelésével - mondta a Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádióban.

Széles Gábor ugyanakkor úgy vélte, hogy ezek a fejlesztési elképzelések még nem válnak ketté olyan szempontból, hogy ebből mennyit akar az állam magára vállalni, mennyire van szükség külső fejlesztési forrásokra, akár uniós pénzekre, akár hitelfelvételre és milyen magánszférabeli fejlesztési forrásokra lehet támaszkodni.

"Miután még előttünk áll az, hogy megnézzük: az állami és magánfejlesztési források között milyen területeken, milyen szektorokban, milyen szinergiát lehet találni, ezért fontos volna, hogy ne hagyják ki a helyi vállalkozásokat a regionális fejlesztési tanácsokból, hiszen elsősorban ők tudják, hogy azon a megyén belül milyen fejlesztési irányokra volna szükség" - hangsúlyozta a GYOSZ elnöke.

Széles Gábor megjegyezte: a nagy állami elosztórendszerek reformjának nem tulajdonít akkora jelentőséget. Valóban meg kell csinálni az egészségügyi reformot, a társadalombiztosítási reformot, de nem ez a lényeg - mutatott rá a GYOSZ elnöke.

Széles Gábor szerint egyrészt az lenne rendkívül fontos, hogy a kormányzat lefaragja költségeit, és csökkentse az államháztartási hiányt.

Másrészt rendkívül lényeges volna, hogy kidolgozzanak egy olyan fejlesztési stratégiát, amelyben kellő súllyal szerepel a magánszektor, illetve amelynek segítségével a magánszektor fejlesztési lehetőségeit az állami forrásokkal összekapcsolva egy tartós növekedési pályára lehet állítani az országot - tette hozzá a Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×