eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Brókercégeknél tartott helyszíni szemlét a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott több brókercégnél, valamint a Budapesti Értéktőzsdénél október 9-én. A hivatal azt gyanította, hogy az érintett cégek szeptember 18-án egyöntetűen emelték a határidős tranzakciókból származó jutalékaik díjait.

Négy brókercégnél, valamint a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nél tartott helyszíni szemlét a Gazdasági Versenyhivatal Kartell Csoportja, mert felmerült a gyanúja annak, hogy a BÉT határidős piacán tevékenykedő befektetési szolgáltatók a tőzsde döntésével egyidejűleg, előzetes egyeztetést követően 2006. szeptember 18-án egyöntetűen emelték a határidős tranzakciókból származó jutalékaik díjait.

A GVH helyszíni szemlét tartott a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél, a Concorde Értékpapír Zrt.-nél, az Equitas Bróker Rt.-nél, az Erste Befektetési Zrt.-nél, valamint a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nél.

A Cashline Értékpapír Zrt.-nél, az Equilor Befektetési Rt.-nél, a Hamilton Tőzsdeügynökségnél, a HVB Bank Hungary Zrt.-nél, az Inter-Európa Bank Rt.-nél, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-nél valamint a Questor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Rt.-nél helyszíni szemlét nem tartottak, ám a versenyfelügyeletei eljárás ezen befektetési szolgáltatókra is kiterjed.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az érintett vállalkozások a feltételezett jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×