eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A tőzsde is küzd az új adó ellen

A Budapesti Értéktőzsde olyan hosszú távú befektetési számla bevezetését javasolja, amely 3 éves lekötés után mentesülne az árfolyamnyereség-adó megfizetése alól - mondta el az InfoRádióban a tőzsde elnöke.

Szalay-Berzeviczy Attila szerint jó esélyük van arra, hogy a kormány és a parlament is elfogadja a javaslatukat, amelyet így 2007 január elsejétől bevezethetnének.

Hozzátette: a tőkepiac-élénkítő törvénycsomag elfogadásáért cserébe a szakma képviselői korábban elfogadták a 10 százalékos árfolyamnyereség-adót, ebből azonban mostanra 20 százalék lett. ű

Mint mondta, megértik, hogy erre a költségvetés jelenlegi helyzete miatt szükség van, de nem akarják azt sem, hogy a magyar tőkepiac versenyhátrányba kerüljön a régióban.

Épp ezért javaslatukról tárgyaltak már a Pénzügyminisztériummal, és személyesen Gyurcsány Ferenccel is, akik támogatták, hogy a hosszú távú tőkepiaci befektetések mentesüljenek az árfolyamnyereség-adó alól. A konstrukció szerint a számlán elhelyezett összeget a tulajdonosa három évig nem vehetné fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×