eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Német vállalatok bírálják a Gyurcsány-csomagot

A Német-Magyar Kereskedelmi Kamara vezetője bírálta a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által bejelentett megszorító intézkedéseket. Mint a Handelsblatt cimű tekintélyes düsseldorfi gazdasági lap írja, a csomag növeli a vállalatok költségeit, és közvetve nehezíti Magyarország nemzetközi versenyképességét is.

A mintegy ezer céget tömörítő Német-Magyar Kereskedelmi Kamara vezetője úgy vélte, hogy az adóemelés súlyosan visszaveti az ország gazdasági növekedését.

Gabriel Brennauer kifejtette, hogy a Gyurcsány-csomag erősen rontja Magyarország, mint befektetési célország, nemzetközi vonzerejét, mert növeli a termelési költségeket.

Brennauer szerint az intézkedéseket ki kellene egészíteni olyan reformlépésekkel, amelyek hosszú távon is gondoskodnak az államháztartás egyensúlyban tartásáról.

A Német-Magyar Kereskedelmi Kamara Kelet-Közép-Európa legnagyobb kétoldalú gazdasági szervezete.

Magyarország legfontosabb külföldi kereskedelmi partnere Németország, ezért a Kamara vezetőinek véleménye fontos szerepet játszik a kapcsolat alakulásában.

Gabriel Brennauer nyilatkozatával szinte egy időben sötét színekben ecsetelte a bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlítások Intézetének tanulmánya is a magyar kilátásokat.
Előrejelzése szerint a jövő évi gazdasági növekedés üteme 4-ről 2,3 százalékra esik vissza, az ipari termelés is legalább egy százalékkal csökken, ami a munkanélküliség további emelkedését vonja maga után.

A bécsi gazdaságkutató intézet ugyanakkor nemcsak a forint további gyengülésétől, hanem az infláció megduplázódásától is tart a következő évben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×