eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kinevették a Budapest Airport üzemeltetőjére pályázó cég ajánlatát

Londoni sajtóértesülések szerint kinevették a Budapest Airportot is birtokló brit BAA repülőtér-üzemeltető részvényesei a spanyol Ferrovial építőipari és szolgáltató csoport átvételi árajánlatát a múlt heti tárgyalásokon.

A Ferrovial március közepén Londonban ismertetett részletes ajánlatában 8,10 fontos részvényenkénti ár szerepelt, amely 8,75 milliárd fontra értékelné a BAA-t.

"Dőltünk a nevetéstől az ajánlat láttán, és a végén már ők is nevettek rajta" - fogalmazott a név nélkül idézett BAA-részvényes a múlt heti tárgyalásokról beszámolva.

A BAA a világ első számú nem pénzügyi befektető jellegű repülőtér-üzemeltetője, portfoliójába a hét legnagyobb brit repülőtér, köztük a Heathrow és a Gatwick is beletartozik.

Tavaly decemberben a BAA 75 százalék mínusz egy részvény érdekeltséget és 75 évi üzemeltetési jogot vett a ferihegyi repülőteret működtető Budapest Airportban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×