eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Szingapúr is beszállna a ferihegyi reptér üzemeltetésébe

A szingapúri kormány és egy kanadai alapkezelő is felajánlotta csatlakozását ahhoz az átvételi kísérlethez, amelyet a spanyol Ferrovial csoport készül indítani a Budapest Airport Rt.-t is birtokló brit BAA cég megszerzésére - írja a Financial Times.

Az újság úgy tudja, hogy a Ferrovial és új keletű partnerei - a szingapúri kormány, valamint a kanadai Caisse de Dépot et Placement de Québec alapkezelő - már a konzorcium szerkezetének és részesedési megoszlásának véglegesítésén dolgoznak.

A brit üzleti lap szerint a hivatalos átvételi ajánlat február 27-e előtt megérkezhet, ekkor teszi közzé ugyanis a Ferrovial tavalyi éves eredményét.

A BAA vállalatvezetése a múlt héten több, kevéssé burkolt nyilatkozatban óvta a részvényeseket egy esetleges ellenséges átvételi kísérlet elfogadásától.

A brit cég decemberben 75 százalék mínusz egy részvénnyi érdekeltséget és 75 évi üzemeltetési jogot vett a ferihegyi repülőteret működtető Budapest Airport Rt.-ben.

A Financial Times cikkének megjelenése után jelentősen emelkedett a BAA részvényárfolyama a londoni tőzsdén, miután a Ferrovial vételi kísérletének első, múlt heti hírei óta már csaknem negyedével drágultak a papírok.

A brit üzleti napilap értesülése szerint a készülő tranzakció akár 14-15 milliárd fontra (5.180-5.550 milliárd forint) is értékelheti a BAA-t, amelynek piaci tőkeértéke jelenleg 8,4 milliárd font körül jár.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×