eur:
379.06
usd:
348.56
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála

Keleten jobban nőtt a csúcsvezetők fizetése

Kelet-Európában tavaly gyorsabban nőttek a csúcsvezetői fizetések, mint Nyugat-Európában. Keleten az átlagos növekedés 6,4, nyugaton 3,7 százalék volt.

A felmérésben több mint 1.000 vállalat vett részt 15 európai országból. A sort Szlovákia vezeti, ott átlagosan 9,2 százalékkal nőttek a vezetői fizetések tavaly, Magyarországon 6,4 százalékkal.

A legkisebb mértékben Hollandiában nőttek a csúcsvezetői fizetések, 2,9 százalékkal, Németországban 3 százalékkal. Ausztria a maga 3,8 százalékos növekedésével kissé meghaladta a nyugat-európai átlagot.

Európa-szerte tavaly átlagosan 4 százalékkal kerestek többet a vezetők, mint 2004-ben.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Abban bízunk, hogy a nehezén talán már túl vagyunk, de azért még nem engedhetjük el a gazdaság és a hazai ingatlanpiac válságos, recessziós állapotáról szóló jelzőket. Az optimistábbak már 2024 második felében a kilábalást látják, de jelenleg továbbra is igaz, hogy limitált a befektetési tranzakciót, az üresedési ráta emelkedik, és olyan „villámcsapásokra” is gyorsan kell reagálnunk az irodapiacon, mint a mesterséges intelligencia hozta esetleges munkaerő-leépítés egyes szektorokban. Egy év telt el és rengeteg piaci mozgás indult el azóta, hogy Mazsaroff Kata visszatért a Colliers Magyarországhoz, mint a cég első magyar és első női vezetője. Mindenről is kérdeztük, ami most az iroda-, vagy a munkaerőpiacon fejtörést okozhat egy vezetőnek, egy tanácsadónak, egy ingatlanfejlesztőnek vagy akármelyik sokat látott ingatlanpiaci szakértőnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×