eur:
379.15
usd:
348.87
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála

Antenna Hungária: 84 százalékkal csökkent az eredmény

Az Antenna Hungária Rt. tavaly 1,85 milliárd forint adózott eredményt ért el, ez 84 százalékkal kevesebb, mint 2004-ben - tette közzé a társaság konszolidált, nem auditált, nemzetközi szabvány alapján készült jelentésében.

A társaság nettó bevétele 2005-ben 26,415 milliárd forint volt, ami gyakorlatilag megegyezik az egy évvel korábbi szinttel.

A jelentésben megjegyzik, hogy a műsorterjesztési szegmens árbevétele kis mértékben mérséklődött a csökkenő lakossági forgalom hatására. A távközlési szegmens bevételeinek csökkenését a jeltovábbítás bevételeinek csökkenése okozza.

A cégcsoport üzemi eredménye tavaly 81 százalékkal javult, és elérte a 2,19 milliárd forintot.

Kiemelkedő mértékben, több mint a duplájával emelkedett az egyéb üzemi bevétel mértéke, és elérte a 2,22 milliárd forintot.

A jelentés szerint a növekedés oka egyrészt az, hogy az anyavállalat jelentős nyereséggel értékesítette két feleslegessé vált ingatlanát, másrészt a sikeres követelésbehajtási tevékenységnek köszönhetően nőttek a korábban értékveszített tételekre befolyt összegekből származó bevételek.

A pénzügyi műveletek eredménye azonban 98 százalékkal visszaesett 2005-ben. A csökkenés fő oka az, hogy az Antenna Hungária Rt. még 2004-ben értékesítette több cégben lévő részesedését, és az abból származó egyszeri bevételek akkor 12,845 milliárd forintot tettek ki.

A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén utoljára február 10-én kereskedtek, február 16-ával pedig törlik is a tőzsde értékpapírlistájáról, miután a svájci Swisscom BroadCast AG felvásárolta a műsorszóró társaságot.

Címlapról ajánljuk
Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bár Geert Wilders és a bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) nyerte az előre hozott holland parlamenti választásokat, a súlyos ellentétek miatt nehéz lesz kormányt alakítania – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Sayfo Omar szerint akkora a társadalmi nyomás, hogy bármilyen koalíció is jön létre, valószínűleg rákényszerül arra, hogy szigorításokat vezessen be a bevándorláspolitikát illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma Németországban a külkeresekedelem októberi adatait publikálják, míg Amerikában a gyáripari megrendelések alakulása adhat képet a gazdaságról, elsősorban ezekre figyelhetnek majd a befektetők. Ami pedig a jelenlegi kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább a mérsékelt optimizmus lehet majd jellemző ma a nemzetközi piacokra, a határidős jegyzések állása alapján óvatos emelkedés jöhet Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×