eur:
381.98
usd:
353.74
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus

A Graphisoft nyeresége 84,8 százalékkal csökkent

Az építészeti és építőipari kivitelezést támogató IT megoldásokat gyártó és forgalmazó Graphisoft Rt. a tavalyi évben 669 ezer euró konszolidált nettó nyereséget ért el, 84,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

A nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) alapján készült kedden közzétett konszolidált gyorsjelentésből kiderül, hogy az értékesítés árbevétele ugyanakkor 10,9 százalékkal 26,713 millió euróra emelkedett.

A negyedik negyedévben a Graphisoft nettó nyeresége 798 ezer euró volt, míg a portfolio.hu által megkérdezett elemzők 908 ezer eurót vártak. A cég 2004 negyedik negyedévét még 1,817 millió euró profittal zárta.

Az egy részvényre jutó nyereség az éves profitot tekintve, 0,06 euró volt, míg egy évvel korábban 0,42 eurót tett ki.

A Graphisoft zászlóshajója, az ArchiCAD építészeti szoftver üzemi szintű nyeresége 15,5 százalékkal 4,731 millió euróra emelkedett.

A Graphisoft az elmúlt évben vitte piacra az öt dimenziós építőipari kivitelezést támogató IT megoldást, amelynek értékesítéséből az első évben 1,7 millió euró árbevétel származott, de üzemi szinten 2,823 millió euró veszteséget volt kénytelen elszámolni. A gyorsjelentésben a cég megjegyezte, hogy a tavaly bevezetett szoftver karbantartási program keretében az idei évet 2,6 millió euró elhatárolt bevétellel kezdte.

Az üzemi költségek éves szinten 11,9 százalékkal 20,86 millió euróra nőttek, és az üzemi szintű nyereség 23,9 százalékos csökkenéssel 2,43 millió euró volt. A negyedik negyedév üzemi költségeit egyszeri tételek növelték: a társaság székhelyének Amsterdamból Budapestre helyezésének, valamint a szoftver és az ingatlanfejlesztési üzletág szétválasztásának egyszeri költsége.

A cég a múlt év nyarán megszüntette a létesítménygazdálkodási üzletágát, amin 2,7 millió euró veszteséget számolt el.

A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 1,2 százalékkal 4,604 millió euróra csökkent.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×