eur:
390.2
usd:
365.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Car track on a wet snowy road, closeup background photo texture
Nyitókép: eugenesergeev/Getty Images

Megint itt a nagy havazás – mutatjuk, merre szakad le az ég

Az egynapos tavasz után visszatér a tél, és nem is a legszebb arcát mutatja.

A csütörtöki, melegrekordot döntő tavaszias nap után ma visszatért a tél. Az északnyugat felől érkező hidegfront többfelé okoz havazást az országban, az erős, viharos északi, északnyugati szél miatt pedig helyenként hófúvás is kialakult – írja az Időkép.

A hó vastagsága egyelőre lepel és 3 centi között mozog, de napközben ez még gyarapodni fog. Különösen a Duna-Tisza közén, ahol egy összeáramlási zóna miatt tartósabb és kicsit intenzívebb havazás alakulhat ki, emiatt néhol akár 5-7 centis hóvastagság is előfordulhat.

A HungaroMet előrejelzése szerint az ország nagyobb részén inkább csak 2-3 centis vékony hóréteg képződhet, de a déli tájakon (különösen a Dél-Dunántúlon), a Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun, Gödöllői-dombság) kialakuló összeáramlás mentén, valamint a keleti határ közelében helyenként 3-7 centi is hullhat. A friss hó vastagsága lokálisan esetleg elérheti, meghaladhatja a 10 centimétert (erre kissé nagyobb esély a Dél-Dunántúlon van).

Az utakon

Az északnyugati szél miatt előfordulhatnak hóátfúvások, ami sokat ront a látási körülményeken. A havazással érintett területeken az autópályák és a főutak burkolata többnyire vizes vagy sónedves. A hegyvidéki utak a Mátrában és a Mecsekben, valamint az alsóbbrendű utak a Dunántúl déli felében és az észak-keleti megyékben vékony rétegben havasak vagy latyakosak.

Az Útinform tudatta azt is, hogy sok a megcsúszásos baleset, ezért arra kérik az autósokat, hogy a télies körülményeknek megfelelően, lassabban, óvatosabban vezessenek, és kerüljék a felesleges előzéseket.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az Egyesült Államok képviselőháza április 20-án hosszas huzavona után megszavazta a 2023 őszén előkészített katonai segélyszállítmányt, amely világ több részébe fog fegyvereket juttatni. A legnagyobb figyelmet egyértelműen az Ukrajnának szánt csomag kapta, viszont emiatt jóval kisebb rivaldafényt kapnak más területek, így az indo-csendes-óceáni térség is. Cikkükben most annak járunk utána, hogy pontosan mire is jut még plusz forrás ezzel Kína közvetlen közelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×