eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Egy egyszerű trükkel felturbózható a letöltés a Chrome-ban

A lassú letöltési sebesség különösen a nagyméretű fájlok letöltésénél lehet bosszantó, sok időt vehet igénybe. Bár főként az internetkapcsolat és a tárhelyszolgáltató minősége a meghatározó, a felhasználó sem teljesen tehetetlen.

A Slashgear cikke alapján írt arról a 24.hu, hogy van néhány olyan lépés, amellyel meggyorsíthatjuk a letöltési procedúrát.

Az egyik ezek közül a megoldások közül a párhuzamos letöltés (parallel download) funkció, ami növelheti a méretes fájlok letöltésének sebességét.

Ez egy kísérleti lehetőség, ami a Google Chrome Flags funkciójának részeként engedélyezhető. A felület lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy teszteljék a böngésző új funkcióit, mielőtt azokat a nagyközönség számára is bevezetnék.

A portál magyarázata szerint a párhuzamos letöltés lényege, hogy amikor valaki letölt egy fájlt egy webhelyről a Google Chrome-ban, egy kérést küld az eszközről a szervernek, ahol a fájl található. Amint a kapcsolat létrejön, a szerver elkezdi az adatokat az eszközre továbbítani, hogy az bármikor elérhető legyen, amikor a felhasználó szeretné.

Ám a párhuzamos letöltés lehetővé teszi, hogy egyetlen eszköz több kapcsolatot tartson fenn a szerverrel, amely egyszerre tölti le a különböző fájlokat a fogadó szerverről.

A különböző, ám több egyidejű kapcsolat létrehozása elméletileg sokkal rövidebb letöltési időt eredményez, mint egy szimpla kapcsolat esetén.

A funkció így kapcsolható be:

  • Írja be a Google Chrome címsorába a chrome://flags parancsot,

  • keresse ki a párhuzamos letöltés (parallel download) funkciót az oldal tetején található keresőmezőbe,

  • a párhuzamos letöltés melletti legördülő menüből válassza az Enabled (bekapcsolva) lehetőséget,

  • végül nyomja meg az Újraindítás gombot, vagy zárja be és nyissa meg a Google Chrome-ot.

A funkció mobileszközön ugyanúgy kapcsolható be, mint számítógépen. A böngésző újraindulása után a párhuzamos letöltésnek engedélyezve kell lennie a jövőbeli letöltésekhez, a kikapcsoláshoz pedig ugyanazokat a fentebb felsorolt lépéseket kell alkalmazni, viszont a Chrome Flags opció melletti kiválasztó mezőben válassza a Disabled (letiltva) opciót.

A portál azonban kiemeli: a lassú letöltési sebességnek számos lehetséges oka lehet,

így nem biztos, hogy a párhuzamos letöltés mindenki számára megoldást nyújt majd. Egyesek számára azonban ez a kevéssé ismert Google Chrome funkció sokkal gyorsabbá teheti a fájlok letöltését a weben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×