eur:
389.04
usd:
363.61
bux:
68161.5
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook

Zsinórban minden országban járt ez a dán férfi - repülő nélkül

Tíz évig tartott a nagy utazás, közben egyszer sem tért haza hátrahagyott munkájához, barátnőjéhez. Napi 20 dollárt költött, és nem ült repülőre.

A hvg.hu számol be magyar nyelven annak a 44 éves dán férfinak, Thor Pedersennek a kalandjáról, aki 2013 októberében munkáját, barátnőjét és minden egyebét hátrahagyva világkörüli útra indult - napi 20 dollárból, repülő és hazatérés nélkül.

2023 július végén szerencsésen teljesítette a küldetést, 150-en várták, amikor konténerhajója Malajziából partot ért Aarhusban.

Volt még egy szabálya: mind a 203 országban legalább 24 órát töltött.

Még nem tudja, mit hoz a jövő, mindenesetre mivel idő közben megnősült, feleségével minden reggel fut, élvezi a hűvös levegőt és a dán tejet.

Mielőtt 2013-ban útnak indult, Pedersen a szállítmányozás és a logisztika területén dolgozott, ami felbecsülhetetlen szakértelemnek bizonyult a bonyolult útvonal megtervezésekor és az útközbeni alkalmazkodás során. Eleinte úgy számolt, hogy négy év alatt meg tudja valósítani a tervét.

Kalandok:

  • Ghánában maláriás lett,
  • viharba került az Atlanti-óceánon 4 napra,
  • számos hajó lerobbant, ami vitte volna,
  • a bürokrácia akadályozta az útját,
  • 2020 elején 2 évre Hongkongban ragadt, pedig akkor már csak 9 ország volt hátra (ekkor majdnem feladta az egészet).

3576 napja alatt 358 883 kilométert tett meg a hazaút előtt, 379 konténerhajón utazott, 158-szor vonatozott, 351-szer buszozott, 219-szer taxizott, 33 egyéb hajót és 43 riksát vett igénybe.

Az utazó azt élte át, hogy az emberek kedvesek, és a világban sok jóság van.

"Azzal a mottóval indultam el erre az útra, hogy az idegen olyan barát, akivel még sosem találkoztál, és újra és újra bebizonyosodott, hogy ez igaz" – mondta.

Az utazásról film és könyv készül.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×