eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Cropped shot of young Asian businesswoman taking a break in urban park surrounded by green plants in the city, scrolling on smartphone while enjoying some fresh air in the middle of a busy work day
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Ha ezt üzeni az androidos telefonja, nagyon vigyázzon!

Továbbra is számos ember él vissza az Apple által értékesített, AirTag nevű nyomkövetővel, mivel kicsi és viszonylag hozzáférhető ára van.

A kaliforniai cég folyamatosan fejleszti szoftveres felületeit, hogy azok a lehető leghamarabb kiszúrják, ha valakit követnek – hamar egyértelművé vált azonban, hogy a lekövetésre használt AirTagek kiszűréséhez egyedül kevés lesz az Apple. Ekkor jött a képbe a Google-lel való együttműködés.

Ennek gyümölcse a legújabb rendszerfrissítésben már elérhető szolgáltatás, amely már képes érzékelni, ha egy nem hozzánk regisztrált nyomkövető huzamosabb ideig velünk tartózkodik. A telefon erről értesítést küld majd a használójánk – írja a TechCrunch alapján az Index.

Ezek után a felhasználónak több lehetősége is adódik:

  • megnézheti egy térképen, hogy mely útvonalon követték eddig;
  • egy „Hang lejátszása” gombra kattintva megszólaltathatja a nyomkövetőt;
  • megtalálás után a készülék hátuljához érintve egyéb információkat fedhet fel a nyomkövetőről, mint például a sorozatszám vagy az eredeti tulajdonos telefonszámának utolsó négy számjegye.

Mindezek mellett tippeket kap arra vonatkozóan is, hogyan lehet teljesen letiltani a Bluetooth-eszközt, hogy a tulajdonos ne tudja többé követni önt, és a jövőben ne kaphasson frissítéseket a helyzetével kapcsolatban.

Egy másik funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy manuálisan átvizsgálják a környezetüket, ha aggódnak, hogy egy Bluetooth-nyomkövető lehet a közelben (beállítások: „Safety & Emergency” - „Unknown tracker alerts” - „Scan Now” ).

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×