eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Laurence Monneret/Getty Images

Életveszély Budapesten a bamba gyalogosok miatt – videó

Autós fedélzeti kamerák rögzítették az eseteket - hol járt vajon a közlekedők esze?

Két szokatlan esetet közölt a BpiAutósok.hu oldal azok közül, amelyeken olvasóinak autós kamerái gyalogosok figyelmetlenségét örökítették meg.

Az első eset a Ferenciek terén történt, ahol a lámpa miatt állt a forgalom, majd zöldre váltott és elindult a sor. Ekkor indult meg futva, keresztbe egy gyalogos, aki a felezővonalig ért el, majd nekiszaladt egy szabályosan haladó fehér autónak, ami miatt el is esett.

“Emberünk úgy átfut a négysávos úton, hogy nem néz jobbra. A videón nem látszik, de utána egyből felállt, bár elégge meg volt zavarodva" – írta a beküldő.

A második szituáció Csepelen, a Weiss Manfréd úton történt, ahol döbbenten tapasztalta egy telefonjába meredő gyalogos, hogy ez a gyalogátkelő bizony lámpás. Itt nem történt komolyabb baj, de az látszik, mennyire bele tudnak merülni egyesek gyaloglás közben is a készülékeikbe, a beszélgetésekbe.

"A buszt elhagyva láttam, hogy a Ford megáll, de a lámpa zöld, így csak a fék fölé tettem a lábam. Pár pillanattal később vettem csak eszre a gyalogost, aki teljesen nyugodtan sétál át a piroson, a négy sávos úton. Itt azért megkérdőjelezhető a Ford sofőrjének engedékenysége is. Valami megmentő szerencse vele volt akkor, de nagyon nem tűnt úgy, mintha érdekelné, a telefonbeszélgetése fontosabbnak tűnt" – fűzte az esethez a szemtanú autós.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×