eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
bali indonézia strand
Nyitókép: Pixabay

Megadóztatja az utazókat az egyik ikonikus turistaparadicsom

Jövő évtől egyszeri díjat kell fizetniük.

Egyszeri tíz dollár (3400 forint) turistaadó megfizetésére kötelezik a Bali szigetére látogató külföldi turistákat január elsejétől az indonéz hatóságok - derül ki csütörtöki közleményükből. A beszedett díjat a sziget természetvédelmi kincseinek és kulturális javainak megóvására fordítják. A turistaadó megfizetése alól az indonéz utazók mentesülnek.

Az adót a repterekre és a kikötőkbe érkezve a helyszínen, elektronikus módon lehet majd befizetni, a nyugtát minden látogató köteles megőrizni a szigetről való távozásig.

"Az intézkedéssel a külföldi látogatók tudatosságát és felelősségét akarjuk erősíteni, így maguk a turisták is részt vehetnek a környezet és kultúrális javak megóvásában" - magyarázta el a szabály egyik fő célját Putu Astawa, az Idegenforgalmi Hivatal vezetője.

Az utóbbi hónapokban egyre több bejelentés érkezett a hatóságokhoz a külföldi turisták megbotránkoztató viselkedéséről és szabályszegéseiről, melyek több alkalommal is az elkövetők kitoloncolását eredményezték. Az egyik alkalommal egy orosz modell meztelenül pózolt egy szankrális fánál, egy másik férfi ittasan elütött egy gyalogost. Múlt hónapban a tartomány kormányzata a bevándorlási hivatal utasítására tájékoztatást adott ki a térségbe látogató turistáknak a helytelen viselkedés lehetséges következményeiről.

A hatóságok kemény fellépést ígérnek a szabályszegőkkel szemben, a szabályok betartatásával ugyanis minőségi felüdülést akarnak biztosítani a szigetre érkező, kikapcsolódásra vágyó látogatóknak - hívta fel a figyelmet Wayan Koster tartományi kormányzó.

A tengerpartjairól, templomairól, vízeséseiről és éjszakai életéről ismert, 4,2 millió lakosú Bali 2019-ben, a járvány előtti évben 6,2 millió külföldi látogatót vonzott, míg tavaly mintegy 2 millió turista kereste fel az "istenek szigetét".

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×