eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Egy kislány játszik a szökőkútnál a kánikulában a Szabadság téren 2021. június 22-én. Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el a kánikula miatt.
Nyitókép: Egy kislány játszik a szökőkútnál a kánikulában a Szabadság téren 2021. június 22-én. MTI/Bruzák Noémi

A nyár eddigi legforróbb időszaka köszönt be

A szombati hidegfront után megkezdődött az előre jelzett felmelegedés, ám keddre ismét hűvösebb arcát fordította felénk az időjárás. Észak-északnyugat Európa felett ugyanis jókora ciklon tanyázik, ennek peremén érkezett hazánkba jelentős nedvesség.

A felhős, borongós időt szerdán már sok napsütés váltja, a csapadék ekkortól záporok, zivatarok formájában érkezik. A nagy változás pedig szombaton várható – mondta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Mint olvasható, az alapvetően napos, de néhol felhősebb és gyakori csapadékkal tarkított időjárás péntekig kitart. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző oldalán (egyelőre) szerdára és csütörtökre is elsőfokú figyelmeztetés szerepel felhőszakadás, villámlás és a záporok, zivatarok környezetében megerősödő szél miatt. Gyakorlatilag bárhol számíthatunk kiadós, de múló esőre, miközben a hőmérséklet 25-30 fok körül alakul. Szombattól aztán egy anticiklon forró, afrikai levegőt sodor fölénk,

a jövő hét közepére pedig 33-38 fokkal beköszönt az idei nyár eddigi legforróbb időszaka.

Az Agronaptár.hu hosszabb távú előrejelzése szerint egyelőre nem látszik a hőhullám vége, a július 8-20. közötti időszakba legfeljebb egy gyenge hidegfront „fér bele” – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×