eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Young caucasian woman smiling with thumbs up while taking a selfie or having a video call on her cell phone from her sofa at home. Technology concept.
Nyitókép: Getty Images/Israel Sebastian

Feltámad a Facebook: minden negyedik földlakó naponta használja

Átlagosan kétmilliárdra nőtt a tavalyi év utolsó hónapjában a Facebookot naponta használók száma.

A Facebook vártnál nagyobb látogatottsága új optimizmusra ad okot a vállalatnak, ami a költségek növekedése és a reklámeladások visszaesése miatt jelenleg nyomás alatt van – írja a bbc.com.

A Meta anyavállalat részvényei több mint 15 százalékkal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben, mivel a tulajdonos, Mark Zuckerberg 2023-at a "hatékonyság évének" nyilvánította, és azt mondta, hogy a költségcsökkentésre összpontosít.

A cég bevételei ugyanis 2022-ben története során először csökkentek, miután évekig két számjegyű növekedést produkáltak.

Az Instagramot és a WhatsAppot tulajdonló Meta tavaly jelentős átszervezést jelentett be: irodaterületeket csökkentett, és a személyzet mintegy 13 százalékát (11 ezer embert) bocsátották el, de így is 23,2 milliárd dolláros nyereséget értek el. Decemberben az oldal napi felhasználóinak száma 4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és még Európában, valamint az Egyesült Államokban és Kanadában is nőtt a felhasználók száma. A Meta az összes alkalmazásában

a naponta aktív emberek száma 5 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Mark Zuckerberg szerint a vállalat előrelépést ért el a videós termékével, a Reels-szel, amire azért összpontosít, mert olyan riválisokkal száll szembe, mint a TikTok, ami különösen a fiatalabb felhasználók körében egyre nagyobb teret hódít.

A vállalat azt is közölte, további 40 milliárd dollárt fordít a részvények visszavásárlására, amelyek tavaly meredeken zuhantak a vállalattal kapcsolatos befektetői kétségek közepette.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×