eur:
392.82
usd:
366.14
bux:
66803.65
2024. április 26. péntek Ervin
A Libegő János-hegyi végállomásának megújult környéke a Normafán az átadó napján, 2018. november 22-én. A területen pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglő teraszrészén kilátópontot alakítottak ki.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Újabb szélrekord Budapesten

Megint a János-hegyen mérték a legnagyobb sebességet.

Ismét megdőlt a napi szélrekord Budapesten, a János-hegyen kedden – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Azt írták: az előző nap országos rekordot hozó északnyugati szél még kedden éjjel is viharos széllökésekkel tombolt a Budai-hegységben. Így a február 8-i fővárosi szélrekord is megdőlt:

a János-hegyen 93,2 kilométer/órás széllökést is regisztráltak.

Mostanáig az ezen a napon mért fővárosi szélrekord 91,1 kilométer/óra volt, amelyet szintén a János-hegyen mértek 2015-ben – közölték.

Jelenleg már sehol sincs érvényben figyelmeztetés sem az erős szél, sem más veszélyes időjárási jelenség miatt. Csütörtökre virradóra viszont több helyen is köd képződhet, kiemelten északkeleten. A veszélyjelzésben azt írták: Borsodban csak lassan javulnak majd a látási viszonyok napközben.

A meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán azt írta: jelentősen mérséklődött a szél, és az előrejelzés szerint szerdán és csütörtökön mérsékelt marad a légmozgás.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, szintén Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat azt is megjegyezte: itt a tavasz. Ezt alátámasztva egy másik bejegyzésben a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) friss valószínűségi előrejelzéseire hivatkozva azt írták: a következő két hétben is a sokévi átlagnál melegebb időre lehet számítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×