eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pál Ferenc atya beszél a tavaszi nagymarosi ifjúsági találkozón 2013. május 25-én. Az összejövetel a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, 1973 óta létező, évente kétszer megrendezett országos lelkinapja.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Pál Ferenc és a Nagy-Kálózy Eszter-Rudolf Péter házaspár kapta a Kopp-Skrabski-díjat

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom díjaival azoknak a munkáját, életútját ismerik el, akik mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein, ahogy azt a díj névadói, az orvos-szociológus házaspár tették.

Az elismeréseket csütörtökön a XII. kerületi Lóvasút Rendezvényközpontban adták át, a díjazottak személyéről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

A méltatás szerint Pál Ferenc (Pál Feri atya) a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének tanáraként lelkigondozói, mentálhigiénés, valamint családtudományi szakokon is tanít. Az általa létrehozott mentálhigiénés szolgálatot teljesítő alapítvány évente több száz programot szervez.

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter "társak a szakmában és a magánéletben", több mint harminc éve házasok, egyszerre mutatnak példát a munka és magánélet szétválasztása és összeegyeztetése terén - áll a méltatásukban.

A vágyott-tervezett gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet idén először tudományos elismeréseket is odaítélt, ezzel tisztelegve a névadók társadalomkutatói munkássága előtt.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke, a díj névadóinak lánya örömét fejezte ki, hogy már tudományos kategóriában is kiosztják a díjat, mert így szülei tevékenységének teljes palettáját be tudják mutatni.

A "Kopp-Skrabski-díj a jó emberek Oscar-díja" - fogalmazott a civil szervezet vezetője.

A díjat a 35 év felettiek kategóriájában - megosztva - Túry Ferenc pszichiáter, pszichológus és Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja kapta, a fiatalabbak közül pedig Sváb-Repponi Felícia jogász, aki egy alapítvány szakmai vezetőjeként hátrányos helyzetű gyermekek és családok mentorálásában vállal szerepet.

A mozgalom közönségdíjakat is odaítélt. Az egyéni díjat Sipos József református lelkész kapta, aki Kárpátalján segíti a Munkács és Nagyszőlős kórházaiban szülői felügyelet nélkül otthagyott gyerekeket.

Házaspár kategóriában Kiss Verus egészségügyi szakújságírót és Csáki Gergő szoftverfejlesztőt díjazták. Ők a Császárvonal alapítói, csapatuk egyebek mellett ingyenes mobilapplikációval, szakértői Facebook-csoporttal, weboldallal, YouTube-csatornával segíti a császármetszéssel szülő anyák testi és lelki felépülését.

Közönségdíjat kapott tudományos kategóriában Balogh Lívia pszichiáter és Mesterházy Helga egyetemi oktató.

Az egyéni és a házaspároknak szóló díjra bárkit javasolni lehetett, közülük a zsűri választotta ki a hivatalos jelölteket. A tudományos kategóriában felsőoktatási intézmények ajánlásai alapján hirdettek győztest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×