eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Hamarosan nem nekünk kell öntöznünk a kertet – időjárás

Az előrejelzett eső jön, csak a vártnál valamivel később. A héten marad a nyugodt, meleg őszi idő.

Kontinensünk felett nagy kiterjedésű anticiklon terül el, amelynek hatására a legtöbb helyen kevés felhő van az égen, helyenként fordul elő vastagabb magasszintű felhőzet. Csapadékról csak elvétve érkezik jelentés, az elsősorban a hegyvidéki területeken, lokálisan alakul ki. A magasnyomás északi felén vonulnak az időjárási frontok, ott van több, illetve vastagabb felhőzet, és több helyen esik az eső is.

A legcsapadékosabb terület a Skandináv-hegység vonulata, amely torlasztja az óceán felől érkező felhőket, amelyek ennek hatására megszabadulnak jelentős nedvességtartalmuktól. Emellett Portugáliától nyugatra örvénylik egy sekély ciklon, ez az Ibériai-félsziget keleti partvidékén okoz felhősebb időt, illetve csapadékot.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában nem lesz lényeges változás, folytatódik a száraz kora őszi idő.

Magyarországon kevesebb fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarja a napsütést szerdán. Csapadék nem várható. Szerdán a Dunántúlon és a középső megyékben megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik a délkeleti szél. Másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 4 és 13 fok között alakul, de

  • a völgyekben és a homokhátságokon 1–3,
  • a vízpartok közelében 14 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 28 fok között várható.

Még egy ideig marad a nyugodt, meleg őszi idő – mondta a civilben különben terepfutó meteorológus, Allaga Tamás. Esőre semmi kilátás a héten.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebookon közzétett szeptemberi előrejelzéséből viszont az derül ki, hogy a hónap második felében örülhetnek az öntözésre áhítozók:

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×