eur:
389.64
usd:
364.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

Ránk kacsint a kánikula, de már közeleg az eső is - hétvégi időjárás

Az elmúlt napok visszafogottabb hőmérsékleti értékei után melegedés kezdődik - de nem tart soká, ismét jön némi eső.

Szombaton napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék általában nem lesz, de a nyugati és északkeleti határvidéken kis eséllyel futó zápor előfordulhat. A délies szelet nagy területen élénk, a nyugati megyékben olykor erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul, délnyugaton lesznek a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható fátyolfelhőkkel. Estig csak nyugaton és északon lehet elvétve csapadék, estétől azonban északnyugat felől már több helyen valószínű zápor, zivatar. Legkevésbé délen, délkeleten várható csapadék. Az estétől északnyugatira forduló szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 22 fok között alakul, 20 fok körüli értékek a városokban, vízpartokon lesznek. A csúcshőmérséklet 27 és 36 fok között alakul, a Dunántúl északnyugati részein lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Hétfőn sok napsütésre, emellett gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk. Hajnalban, reggel északkeleten még lehetnek záporok, zivatarok, majd ott megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 15 és 21, napközben 26 és 33 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×