eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fürdőzők a kánikulában a balatonfenyvesi szabadstrandon 2021. június 22-én. Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el a kánikula miatt.
Nyitókép: MTI/Varga György

Máris itt az újabb hőhullám - eddig maradhat

A Kárpát-medence fölé hétfő estig változó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek. A hőmérséklet jelentősen nem változik.

Július első hetében megérkezik az idei év harmadik hőhulláma – írta a meteorológiai szolgálat.

Hétfőn a nyugati tájakon felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és kelet felé haladva egyre kevesebb helyen növekszik meg a gomolyfelhőzet, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. Napközben már csak helyenként valószínű záporeső, északkeleten esetleg egy-egy zivatar. A Dunántúlon megélénkül az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 32 fok között várható.

Kedden Napos idő lesz általában kevés gomoly-, és fátyolfelhő mellett. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb az északkeleti tájakon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Az északnyugati, északi szél a Nyugat-Dunántúlon délire fordul, és ott időnként megélénkül. Másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás. Hajnalban 12, 19, délután 28, 34 fokot mérhetnek.

A hét vége felé északnyugat felől érkezhet egy hidegfront. Északnyugaton határozottabb lehet a hőmérséklet-csökkenés, ezzel szemben a keleti országrész akár ki is maradhat a felfrissülésből, vagy ha érinteni is fogja a lehűlés, jelenlegi kilátások alapján annak mértéke jóval visszafogottabb lehet – közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×