eur:
393.76
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Villámok cikáznak az égbolton Salgótarján felett 2020. szeptember 1-jén. Heves zivatarokkal és kiadós esővel vihar vonul át a keleti országrész felett.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Érkezik a hidegfront, de nem mindenhol lehet fellélegezni

A hőség és a zivatarok miatt is figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, de főleg a Dunától keletre erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Délutánig kevés helyen, majd kora estétől a Kisalföldön és északkeleten nagyobb számban alakulnak ki záporok, zivatarok.

Az átvonuló hidegfront hatására a délnyugati szél egyre nagyobb területen fordul majd északnyugatira, ami főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. Zivatarok mentén erős, viharos széllökések is előfordulhatnak A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 37 fok között alakul.

A Dunántúlra már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten, délkeleten még kitart a hőség.

A hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Somogy. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés mértéke.

A zivatarok miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

Csütörtökön sok napsütés mellett többfelé erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható némi fátyolfelhőzettel. Szórványosan előfordulhat zápor, helyenként zivatar, melyre napközben legnagyobb esély a keleti, északkeleti országrészben mutatkozik. Az északnyugati, nyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 15, 22 fokról 26 és 32 fok közé melegedhet fel a levegő, északnyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×