eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

"Átmeneti mocorgás" zavarhatja meg a napos időt - időjárási menetrend

Vasárnap csökken a csapadékhajlam. Nyárias, zömmel napos idő lehet a jövő hét nagyobb részében.

Vasárnap a délnyugati tájakon több helyen is kialakulhat zivatar, de a csapadékzóna a délután során fokozatosan kiszorul az országból. A zivatarokat lokálisan viharos szél (60-70 km/h) és 1-2 cm körüli jégeső, illetve intenzív csapadék kísérheti - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből. Videós előrejelzésükben úgy fogalmaztak, "átmeneti mocorgás" zajlik csak, nem várható tartós rossz idő.

A hét utolsó napján a délnyugati megyékben erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Napközben az ország északkeleti harmadán csak kis eséllyel lehet csapadék, másutt azonban több helyen kell záporra, zivatarra számítani, délnyugaton tartósan is eshet. Estétől fokozatosan csaknem mindenhol megszűnik a csapadék.

Több helyütt megélénkül az északi, északkeleti szél. Zivatarok térségében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a hosszabb ideig felhős délnyugati tájakon lesz a hűvösebb idő.

Térképek vasárnapra és a hét eleji időjárás

Hétfőn a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, északi szél sokfelé megélénkül. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A csúcshőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, de egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet nagy területen élénk lökések kísérik. A hajnali 10, 17 fokról délutánra 26 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×