eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma

A hétvégére sem talál magára az időjárás, de már látszik, mikor kezd melegedni

Magassági hidegörvény alakítja időjárásunkat, ami miatt közepesen és erősen felhős idő várható, elszórtan záporos csapadékkal a hétvégén.

Szombat hajnalra vaskosabb felhőzet érkezik az ország északi tájai fölé, miközben a déli fertályon még vékonyabb marad a felhőtakaró. Az éjszaki hőmérséklet 7 és 13 Celsius-fok között alakul. Bár számottevő csapadék nem várható, keleten, északkeleten kisebb esők, záporesők előfordulhatnak – hangzik el az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzésében.

Az erősen felhős égkép szombat napközben is folytatódik, emellett azonban több–kevesebb napsütés mindenütt lesz. A nyugati országrészben, valamint északkeleten, nagyjából a Salgótarján–Békéscsaba-sávban, illetve ennek környezetében lehet nagyobb eséllyel záporokra, zivatarokra számítani. A zivatarokat felhőszakadás (lokálisan > 25 mm), apró szemű jég, illetve esetleg viharos széllökések (60-80 km/h) is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű.

Vasárnap annyiban lesz más a helyzet, hogy kicsit több többet fog sütni a nap, ugyanakkor a délutáni órákban már bárhol lehet csapadékra számítani, legnagyobb eséllyel a középső és keleti országrész lesz érintett, legalábbis jelen állás szerint – teszik hozzá. Zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. Hajnalban 4, 11, a legmelegebb délutáni órákban 15, 21 fokot mérhetnek.

Ami a hosszabb távú előrejelzést illeti, a jövő héten napról napra emelkedik majd a hőmérséklet, ugyanakkor a csapadék esélye, még ha csak minimálisan is, de gyakorlatilag minden nap meglesz.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×