eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Körvonalazódik a Windows 10 új arca

Várhatóan ősszel jön a Sun Valley nevű frissítés.

A Windows 10-et használók idén is két nagy frissítésre számíthatnak (21H1, illetve 21H2), és a másodikban, a várhatóan ősszel megjelenő kiadsában debütálhat a Sun Valley nevű munka gyümölcse, ami a szoftver teljes arculatváltását fogja eredményezni.

Hivatalos bejelentés még nincs, ám néhány dolog már ismert azoktól, akik hozzáférnek a preview, vagyis a hivatalos kiadás előtti Windows-verziókhoz. Ebből szemezgetett a Windows Latest, amit a hvg.hu. szemlézett.

A portál szerint az eredmény ahhoz hasonló lesz, mint amivel a macOS használói találkozhatnak, ha bekapcsolják az eszközüket.

Az alsó tálcán lévő ikonokhoz például újfajta, "lebegő" menük érkeznek, erről már több verzió is kiszivárgott - a legutóbbi az alábbi gifen látható, és már tudni, hogy a véglegesben nem marad majd meg az ablak körül látható keret.

A menük továbbá szinte mindenütt kerek szélekkel és modern megjelenéssel rendelkeznek majd.

Az is biztosnak látszik, hogy a Microsoft egy sokkal letisztultabb Start menüben gondolkodik, ennek néhány variációját is láthatták már a beavatottak korábban, de a végleges forma még itt sincs meg. Ez esetben szintén egy "lebegő" menü érkezhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×