eur:
393.6
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: PIxabay

Nyárias meleget tol maga előtt a nagy lehűlés - időjárási menetrend a hétre

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napközben napos idő lesz a jellemző, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, ezzel együtt a Dunántúlon, majd az Északi-középhegységben is elszórtan zápor, sőt a Kisalföldön zivatar is kialakulhat. Estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A szél napközben megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, estétől viharos lökések lehetnek. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz, napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északkeleti megyékben a déli órákig lehet vékonyabb a felhőzet, ott rövid időre kisüthet a nap. Többfelé várható csapadék, a nap második felétől már egyre intenzívebb eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben havas eső, havazás valószínű, néhol zivatar is lehet. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharos a szél. A hőmérséklet hajnalban 2-10 fok között alakul. Napközben a hőmérséklet az ország nagyobb részén alig változik, sokfelé a délutáni órákban általában 3-10 fok között lesz, az ország keleti területein viszont még 11-19 fok is lehet.

Szerdára virradó éjjel országszerte előfordul csapadék: a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, havazás, másutt eső. A hajnali, reggeli óráktól csökken a csapadék, estefelé inkább már csak az északkeleti megyékben várható vegyes halmazállapotú csapadékra. A Dunántúlon és az északkeleti megyékben továbbra is lehetnek viharos széllökések. A minimumhőmérséklet 1-6, a maximumhőmérséklet 3-9 fok között valószínű.

Csütörtökön több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, hó is előfordul. A szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. Hajnalban 0-5, délután 3-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is jellemzően felhős lesz az ég, csak kevés helyen süthet ki rövid időre a nap. Elszórtan - nagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben - fordulhat elő kisebb eső, zápor. A Dunántúlon és Zemplén környékén erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 0 és 5, délután 6-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék már sehol sem valószínű. A Nyugat-Dunántúlon és a Zemplénben erős széllökések is várhatók. Hajnalban mínusz 2 és plusz 5, a délutáni órákban 11 és 16 fok közötti értékek várhatók.

Vasárnap több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Továbbra is erős lesz a szél a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplénben. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a csúcshőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×