eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Megérkezik végre a várva várt tavasz - időjárási menetrend a hét végéig

Erősödő nappali felmelegedés, gyengülő fagyok várnak ránk a következő időszakban.

A melegedés azonban nem lesz "zökkenőmentes" ugyanis egy hidegfront érkezik szombaton. Utána azonban még a jövő hét elején is meleg levegő áramlik majd a térségünkbe és ekkor már több helyen lehetnek 20 Celsius-foknál is magasabb hőmérsékletek.

Csütörtök hajnalban a keleti országrészben még lehetnek fagyok. Napközben a középső országrészben továbbra is erősen felhős lesz az ég, másutt erősödő gomolyfelhő-képződésre kell készülni, de hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a nap. Eső nem várható és a légmozgás is mérsékelt lesz. A csúcshőmérsékletek 9-16 fok között alakulnak, a nyugati határszélen lesz melegebb, a keleti határ felé csökkennek a napi maximumok.

Hasonló idő várható pénteken is, szombaton azonban hidegfront érkezik és némi megtorpanást hoz a kitavaszodásban. Ezt követően viszont hétfő napközben újrakezdődik a fokozatos melegedés, és szerda-csütörtök magasságára már 20 Celsius-fok körüli értékekre számít az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×