eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk
Zen, a hatéves malinois fajtájú vizsgázott terápiás és mentőkutya sajátos nevelési igényű gyerekek kutyaterápiás foglalkozásán a kőbányai Fecskefészek Bölcsődében 2019. október 4-én. A franciaországi Villejust-ben rendezett 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon romkutatás versenyszámban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben versenyző, Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat tagja, Belényi Beatrix és kutyája, Zen lett a győztes.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Most a mentőkutyásokat kellene megmenteni

Számos támogatójukat olyan helyzetbe sodorta a járvány, hogy már nem tudja őket anyagilag segíteni, és ebből gond lehet a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál.

A járvány miatt szűkültek az anyagi lehetőségeik és rövidesen nagyobb bajba is kerülhetnek, ezért fordultak a nyilvánossághoz - mondta az InfoRádiónak a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője.

Balázs László hozzátette, hogy a 35 fős közhasznú alapítványként működő csapat 18 mentőkutyával civilként segíti a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat munkáját.

"Utolért minket, ami a világban mindenhol látható, ezért fordulunk a közönséghez. Nincs nagy probléma, működőképesek vagyunk és tudunk lenni, viszont előre kell tekintenünk, és ha minden így marad, akkor nagyobb bajjal kell szembenéznünk. Normál időszakban, riasztás nélkül 6-8 százezer forintba kerül a működésünk, amint megszaporodnak a riasztások, ez a szám a duplájára is fel tud menni, tehát éves szinten 15-17 millió forintból gazdálkodik a szervezet. A kutyák magántulajdonban vannak, a költségek egy részét tehát így is a kutyatulajdonosok állják" - részletezte Balázs László.

Alapvetően van, illetve volt egy sok ezres követőtáboruk, aki támogatta őket havi szinten, ám a járványhelyzetben többen jelezték, jelen élethelyzetükben nem nagyon tudnak segíteni, illetve ami nagy érvágás, hogy

azok a nagyobb (sport)események, amelyeket eddig ők biztosítottak pénzért, most nincsenek,

így a tervezhető bevételek 80 százaléka eltűnt.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat jellemzően eltűnt személyek felkutatásában segít, illetve a tűzoltóság különböző tevékenységei során.

A minap egy olyan kutyán tudtak segíteni - kutyával -, akinek a feje kerítésbe szorult, de föld alatti csőrendszerekből is szoktak menteni sérült állatokat. Mindemellett földrengéseknél, cunaminál, tájfunnál is jelen voltak korábban.

A járványhelyzetben is több lett a feladatuk, hiszen sokan felkészületlenül indultak tavaly a természetbe, akik így könnyebben kerülnek bajba, másfélszer annyi dolguk volt, mint az elmúlt években.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×