eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vetési varjú (Corvus frugilegus) ül egy fán a hóesésben Békásmegyeren.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Varjak végzete Veszprémben - véget vetett a vésznek a város

Három helyszínen távolítottak el varjúfészkeket Veszprémben.

A városrészek önkormányzati képviselőihez lakossági bejelentések érkeztek, amelyekben a lakók a madarak rendkívül zavaró ricsajára, valamint az ürülékre panaszkodtak.

A polgármesteri hivatal ezután döntött úgy, hogy eltávolíttatja a fészkeket. Az önkormányzat megbízásából emelőkosaras tűzoltóautóval végezték a műveletet. A fészkeket a Munkácsy utcában, a Simon István utcában és az egyik Cholnoky úti ház közelében lévő fáról vették le.

Kérdésünkre az önkormányzat azt írta, a fészkek eltávolítását a Balaton-felvidéki Nemzeti Park engedélyezte. Megjegyezték, valamennyi fészek üres volt, egyikben sem volt tojás vagy madár.

Azért is alkalmas erre a beavatkozásra február második fele, mert a költési időszak ezután kezdődik - írja a VEOL.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×