eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Ha egy török és egy angol együtt alszik, abból mindig forró vita lesz

A legtöbb magyar 20 fokos szobában alszik – derül ki egy reprezentatív felmérésből. A felmérést készíttető cég szóvivője az InfoRádiónak elmondta, az ennél alacsonyabb hőmérséklet már csak nagyon keveseknek komfortos.

Egy, az E.On megbízásából készült kutatásból kiderül, a legtöbb (21 százaléknyi) magyar a legszívesebben 20 Celsius-fokos szobában alszik, az ennél alacsonyabb hőmérsékletet viszont csak nagyon kevesen szeretik Magyarországon.

Mint Patócs Renáta, a cég szóvivője az InfoRádióban a felmérés részleteit ismertetve elmondta, a megkérdezetteknek csak alig 6 százaléka alszik saját bevallása szerint 19 fokban, és 4 százaléka érzi jól magát éjjel 18 fokban. "A felmérés adatai szerint 20 fokban alszanak legszívesebben a svédek és a csehek is" – mutatott rá egy érdekességre. Tehát más országokban is elvégezték a felmérést, az adatokból pedig kiderül,

a legmagasabb hőmérsékletet a törökök választották;

30 százalékuk szavazott a 25 fokos vagy ennél magasabb éjszakai hőmérsékletre, de a megkérdezett magyarok 11 százaléka is "beikszelte" ezt a válaszlehetőséget. A románoknál ez az arány 15 százalékos.

A hűvösebb hálóra szavazók nemzetek közül a franciáknál a legtöbben 19 fokot adtak meg, ehhez képest

az olaszok és a németek még hidegebben, 18 fokban szeretnek aludni.

Viszont az angolokkal senki sem tudja felvenni a versenyt, ott ugyanis minden ötödik válaszadó azt mondta, 15 fokban vagy annál hidegebb hőmérsékletben alszik.

A felmérés során 10 ezer embert kérdeztek meg 10 európai országban, országonként tehát 1000 ember válaszolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×